Budapest private city tour with private car and driver - Privattaxi - Privat taxi - Privát Taxi

Utazás Svájcba Személyi igazolvánnyal.

Nos, gyakran merül fel a kérdés, hogy utazhatunk-e Svájc, vagy Liechtensteinba akár útlevél helyett, személyi igazolvánnyal? A válasz természetesen igen! Persze, ha magyar állampolgárok vagyunk. Még helyesebben, ha a Schengeni övezet bármely tagállamának állampolgára vagyunk. Mert nem ugyan ez a helyzet, ha mondjuk Erdélyi magyarként

Utazás Svájcba Személyi igazolvánnyal.

Nos, gyakran merül fel a kérdés, hogy utazhatunk-e Svájcba útlevél helyett, személyi igazolvánnyal? A válasz természetesen igen! Persze, ha magyar állampolgárok vagyunk. Még helyesebben, ha a Schengeni övezet bármely tagállamának állampolgára vagyunk. Mert nem ugyan ez a helyzet, ha mondjuk Erdélyi magyarként, viszont román állampolgársággal rendelkezünk. Ebben az esetben, nem a válasz a kérdésre, tehát szükségünk van az útlevélre. Románia, tagja ugyan az európai uniónak, viszont a Schengeni országokhoz való csatlakozása még nem történt meg. Ugyan ez a helyzet még
Bulgária, Ciprus, Egyesült Királyság, Horvátország, Írország, Bulgária esetében is. Egyszóval ha az előbb felsorolt országok állampolgárságával rendelkezünk, akár magyar kissebség ként is kell az útlevél, az unióba is ahogy Svájc, Liechtenstein, Izland, vagy Norvégiába is.

Utazás Svájcba Személyi igazolvánnyal.

Ahova magyar állampolgárnak nem kell útlevél csak személyi az: 

 Belgium                               Lengyelország                Litvánia
 Lettország                           Luxemburg                      Magyarország Málta
 Németország                      Olaszország                    Csehország
 Dánia                                  Észtország                      Finnország
 Franciaország                     Görögország                   Hollandia
 Portugália                            Spanyolország                Svédország
 Szlovákia                             Szlovénia                         Ausztria

 Nem Eu tagországok, viszont tagjai a schengeni övezetnek: Izland, Norvégia, Svájc és Liechtenstein, ezért magyar állampolgárként ezekbe az országokban is elfogadják a személyit útlevél helyett.

Nos reméljük ezzel a cikkel sikerült egy kis tiszta vizet öntenünk a pohárba azok számára, akik bizonytalanok voltak a fenti kérdésben. Azok kedvéért pedig akik már el is felejtették volna, Magyarország schengeni övezethez való teljes jogú csatlakozása 2008. január 1-én történt meg, amióta a magyar állampolgárok is ellenőrzés nélkül léphetik át a belső, schengeni határokat. Az övezethez tartozó országok állampolgárai azonban kizárólag a belső határokon közlekedhetnek ellenőrzés nélkül. Az egyezményhez még nem csatlakozott országokból a térségbe érkezőknek ugyanúgy határátkelőhelyen történő ellenőrzésen keresztül léphetnek csak be, mint ahogy a tagországokból is csak így lehetséges a kilépés.
Az ön utazásának kényelméről Svájc és Magyarország közt, oda-vissza, a Privattaxi.hu gondoskodik. Helyet a járatokra itt tudsz foglalni és az árakról meg idekattintva tudsz tájékozódni. 

Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen ön az első!

Blog

Privattaxi