Budapest private city tour with private car and driver - Privattaxi - Privat taxi - Privát Taxi

Száguldó kisbuszok, 30 órás vezetés egyhuzamban - utazás Svájcba kisbusszal

Abszolút nem megy ritkaság számba az egy sofőrrel lezavart utazások kisbusszal Svájcból Magyarországra, ami természetesen egy Magyarország Svájc -nak indult. Ezek a kisbusz járatok általában (de nem feltétlenül) inkább az olcsóbb kategóriát képviselik. Mi

Száguldó kisbuszok, 30 órás vezetés egyhuzamban - utazás Svájcba kisbusszal

Magyarán, a változatosság kedvéért, egy tál lencse helyett, jelen esetben 15-20 frankért és nem többért, adjuk el a lelki üdvösségünket, effektív a biztonságunkat.
Vajon valóban megéri-e megspórolni az ominózus összeget? És ezt a kérdést azoknak is felteszem, akik, úgy választanak járatot, hogy ki ér hamarabb célba?
De vajon meddig jár a korsó a kútra? És most viccelődhetnénk, hogy addig, amíg be nem vezetik a vezetékes vizet, de szerintem a helyzet ennél, sokkal komolyabb!
Lehet, hogy imponál egy vagány, fiatal sofőr, aki tapasztalatból mondom, nem ritkán 170-180.-al repeszt, hogy vége legyen már egyszer az útnak és mehessen aludni, de hogy életbiztosításnak a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető, az fix!
Tisztában vagyunk az esetleges következményekkel, a kockázatról már nem is beszélve?

Száguldó kisbuszok, 30 órás vezetés egyhuzamban - utazás Svájcba kisbusszal

A volán mögötti elalvást ugyanis nem mindig érzékeljük. Az agyunk ugyanis csinál, egy úgymond képernyőfotót az utolsó éber pillanatról a kép kimerevedik és azzal helyettesíti a kimaradt képkockákat. Nyitott szemmel bámulunk bele a semmibe, nézzük a pillanatfotót, miközben már teljesen máshol járunk a valóságban, ráadásul óránként 100-110-120 akár 150-180 km/h sebességgel.
Nem egy kisbusz sofőrt hallottam hencegni, azzal hogy „nyomtam neki” 170-180 .-al és tul volt a 25 óra alvás nélküli vezetésen. Hát valljuk be elég kamikaze módja az emberi nemtörődömségnek, mert ha még csak a saját életét kockáztatná … De nem!

 

Hozzászólások

admin 2017-05-20 18:17:00
Privattaxi - Team | Nagyon szepen koszonjuk a sok lajkot .

Blog

Privattaxi