Budapest private city tour with private car and driver - Privattaxi - Privat taxi - Privát Taxi

50 ledolgozott év után életmentő műtétet nem támogatott a TB

A neve elhallgatását kérő, idős úr, elárulta szerkesztőségünknek, hogy kerek ötven évet dolgozott állami szférában. Ebből az utolsó húszat, üzemmérnökként, majd nyugdíjba ment. Az ötven év alatt nem volt táppénzen egyszer sem! Ez után jött a baj.

50 ledolgozott év után életmentő műtétet nem támogatott a TB


A neve elhallgatását kérő, idős úr, elárulta szerkesztőségünknek, hogy kerek ötven évet dolgozott állami szférában. Ebből az utolsó húszat, üzemmérnökként, majd nyugdíjba ment. Az ötven év alatt nem volt táppénzen egyszer sem! Ez után jött a baj. Mivel szeretett kertészkedni, sokat volt a szabadban, ezáltal, óhatatlanul a napon is. Az orra hajlatában, keletkezett egy pattanásnak induló, majd szép lassan egy melanomává (az egyik leggyakoribb bőrdaganat a malignus melanoma) átalakuló rákos daganat. Nőhet kifele, vagy befele, lényeg, hogy növekszik és többségben áttéteket képez.

50 ledolgozott év után életmentő műtétet nem támogatott a TB

Több orvos egybehangzó diagnózisa szerint, a sebészeti beavatkozás az elsődleges. Ami fontos, hogy megfelelő körültekintéssel és késedelem nélkül történjen! A Tumor körül széles kimetszés az előírt szabályos ellátás. Igen ám, de minél szélesebb körben metszik ki a daganatot, igaz hogy annál biztosabb a siker, viszont e keletkezett lyuk, kráter is nagyobb. Ezt viszont pótolni kell, ha nem is esztétikai, de egészségügyi okokból biztosan. És itt akadt meg a magyar egészségügy tudománya. Onkológus, aki a daganatot eltávolítja az még lett volna, viszont a szövet pótlását, ami, az adott beteg saját far, vagy combizmából történt volna, azt az onkológusok nem vállalják, címszóval, hogy ez plasztikai beavatkozás. Ez utóbbit viszont nem támogatja a TB, ezért a műtét megvalósíthatatlan!
Nem akartuk elhinni és azt mondtuk, hogy ilyen nincs … És mégis van!
 
Összességében, 50 ledolgozott év után, életmentő műtétet nem támogat a társadalombiztosításunk és ez, így ahogy van, lehet szépíteni, vagy megmagyarázni is akár, de katasztrofális valljuk be őszintén!
Az idős úr, a TV-ből már ój-jól ismert, kedvenc kifejezésemet használva, válaszolt kérdésemre, amelyben arról faggattam, hogy fizette ki a negyedmilliós műtétet. Széleskörű családi összefogással, ahogy manapság mindent, mondta, nem őszinte mosollyal az arcán.
E kifejezés hallatán, egy párszor már kinyílt az a bizonyos bicska a zsebünkbe, most viszont teljesen más érzelmeket kavart fel bennünk. 
Az öregúr még csak annyit tett hozzá, idézem: 
- Fiatalember! Csodálkozik, hogy egyre kevesebben maradnak itthon? Hát ne tegye!
Az ön utazásának kényelméről Svájc és Magyarország közt, oda-vissza, a Privattaxi.hu gondoskodik. Helyet a járatokra itt tudsz foglalni és az árakról meg idekattintva tudsz tájékozódni. 

Hozzászólások

Kis-Urbán Kálmán 2017-06-02 16:43:37
Normális országban egy ilyenre lemond, vagy lemondatják az Egészségügyért felelős miniszter/t/:

Blog

Privattaxi