Budapest private city tour with private car and driver - Privattaxi - Privat taxi - Privát Taxi

Van már mire kenni a házassági szerződést, ezért nem ciki

Valljuk be őszintén, akik már rendelkeztek életükben legalább egy tulajdonlap bejegyzéssel, volt már életükben, három egyforma forintnál több megspórolt pénzük, esetleg örököltek, vagy számítanak a jövőben a lehetőséggel, azok már biztos találkoztak a házassági szerződés kifejezéssel.

Van már mire kenni a házassági szerződést, ezért nem ciki


Ha már ilyen vagy olyan módon szembesültünk a személyi tulajdont védeni hivatott paktummal, akkor annak, nem mindig kitörő örömszerű fogadtatásával is kénytelenek voltunk szembenézni. Egyszerűbben fogalmazva a józanész vs örökszerelem-rózsaszínvilág néz ebben az esetben farkasszemet a rideg, tényszerű, statisztikákon alapuló valósággal. Azonban mi emberek nem mindig örülünk az igazságnak, legalább magunkhoz legyünk őszinték alapon és fogadjuk el ezt, mint tényt.
Úgy tűnik itt a mentőöv azoknak, akik vagy az egyik vagy a másik oldalról, de érintetek az ügyben.

Dr. Tóth Ádám a MOKK elnöke közleményben számol be arról, miszerint négyből egy házassági vagyonjogi szerződést ma már kifejezetten azzal a céllal kötnek, hogy az egyik házasfél kizárja a másik fél felelősségét az általa felvett ingatlan, diák, vagy bárminemű más hitel vagy a vállalkozói tevékenységgel együtt járó felelősség kockázatai alól, így a vagyonközösségi okmány célja a másik fél megóvása.

Van már mire kenni a házassági szerződést, ezért nem ciki


És most merje valaki azt mondani, hogy nem a tálalás teszi a mestert! Lássuk be, ez a megfogalmazás elegáns, praktikus és mérföldkövekkel más dimenzióba helyezi annak a bizonyos „leányzó” fekvését. Ha eddig tövig rágott körmök, egy-egy át nem aludt éjszaka és sok-sok fejtörést, kellemetlen pillanatot követően mertünk, ha egyáltalán … előhozakodni a témával, most mi jöhetünk az ominózus erdő felől. Drágám, csak miattad, hogy óvjalak, a születendő gyermekünket és így tovább. Máris a fösvény, zsugori skótból, nemzeti hőst faragtunk és a kecske meg a káposzta mellett még méltóságunk is megmaradt.
Természetesen kellett ehhez az új három évvel ezelőtt hatályba lépet Polgári Törvénykönyv, miszerint – nemcsak az életközösség során szerzett bevételek, hanem általában a kötelezettségek, hitelek, adósságok is közösnek számítanak.
A legfrissebb felmérések szerint, Svájc, Németország, Ausztria és Hollandia után Magyarország az ötödik, házasság-szerződéskötések számát tekintve.
Az ön utazásának kényelméről Svájc és Magyarország közt, oda-vissza, a Privattaxi.hu gondoskodik. Helyet a járatokra itt tudsz foglalni és az árakról meg idekattintva tudsz tájékozódni.  

Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen ön az első!

Blog

Privattaxi