Budapest private city tour with private car and driver - Privattaxi - Privat taxi - Privát Taxi

Csomagküldés Svájc és Magyarország közt

Mikor és hogy érdemes csomagot küldeni Magyaroszág - Svájc vagy epp Svájc - Magyarorszáág útvonalon? Hogy a leg gazdaságosabb, mire figyeljünk? Ezekre a kérdésekre keressük cikkünkben a válaszokat.

Egyáltalán hogyan is működik a csomagküldés Magyarország – Svájc, vagy pont fordítva Svájc – Magyarország közt kisbusszal? Miért kerül egyszer 20 frankba és miért kérhetnek el máskor, ugyan azért a csomagért tőlünk 50-60, akár 70 frankot is. 

Nos, ahhoz, hogy a fenti kérdést megválaszoljuk, valamint hatékonyan és természetesen legolcsóbban küldjünk csomagot Svájcból, vagy Svájcba, két fő szempontot kell szemelőt tartanunk. Adott egy feladó, aki szeretné a lehető leghamarabb és minél olcsóbban célban tudni a küldeményét, nem utolsó sorban, biztonságban és sértetlenül. Másrészről meg adott a szállítást végző, általában kisbuszos vállalkozó, aki leginkább személyszállításra specializálódott. Neki a legfontosabb az idő, mert egy Magyarország – Svájc – Magyarország útvonalon, ami ugye oda vissza értendő, meghatározott időpontokhoz kell tartania magát, amely időpontokat előre közölnie és tartania kell a ki és beszálló utasaival. Ő szeretne a leg időhatékonyabban megszabadulni a csomagtól, lehetőleg kerülő és ami a legfontosabb időveszteség nélkül. Ez akkor lehetséges, mondjuk egy Budapest – Svájc útvonalon, ha induláskor az indulási ponton, ahol amúgy is a többi utast felveszi, megkapja a csomagot és a cím ahova vinni kell, pedig egybe esik egy másik utas kiszállási címével. Ekkor is van természetesen felelősség, határok, kellemetlen kérdések, ha megállítják az embert, hogy mi van a csomagban, honnan, hova kinek … stb. Ha véletlenül lerobbanna a busz, arról már nem is szeretnék beszélni mekkora macera a sofőrnek egy csomag, de erre szokták mondani, hogy „hát ilyen ez a popszakma” és nincs is ezzel semmi gond, mert belefér abba a 20 frankba, átszámítva mostani árfolyammal 5500 forintba. Persze ezek kisebb élelmiszer, fűszer, ajándék csomagok, egy kis hazai, egy-egy boríték, iratok, forgalmi, rendszámok, otthon felejtett kulcsok, egyéb papírok és ami fontos kerülő nélkül!

Csomagküldés Svájc és Magyarország
 
Teljesen más a helyzet, ha már csak egy 10 km.-es kerülővel kell számolni. A feladó szemszögéből nézve, mi az a 10 km? A Szállító szemszögéből az oda vissza 20, ha nem autópálya, akkor 30 perc plusz legalább, mert ha már megáll az autó, mindig kiszáll valaki, „csak” egy cigire és máris minimum fél óra csúszásban vagyunk. Két-három ilyen és el is csúszott az út, nem lehet tartani az ígért időpontokat, komolytalanná válik a társaság és nincs az a pénz, ami ezt megérné. Arról, már nem is beszélek, hogy „Murphy dolgozik” a törvényeivel együtt és általában egy-egy ilyen kitérő alkalmával fut bele az ember egy útlezárásba, egy igazoltatásba, egy olyan címbe, ami nincs rajta a GPS.-en és rögtön a 30 percből lesz 40-50 perc plusz, amit az utasok abszolút nem tolerálnak. Tapasztaltabb buszosok maximum egy-két csomagot vállalnak el per út. Ha hiszik, ha nem, nem-azért a plusz 20-30-40-50 frankért vállalják el mégis, hanem hogy ne sértsenek meg egy törzsutast, vagy ne veszítsenek el egy leendő utast. Még így is sok sértődésre ad okot a csomag, mert sokan, akik feladják a csomagot, úgy vélik, hogy ezért az apróságért ennyi pénzt elkérni … Pedig szerencsétlen sofőr csak az idővel áll hadilábon és nem a mérettel, hogy ez most 20x30x50 cm.

Megint más a helyzet egy nagyméretű csomagnál, ami dobozok, haza-költözés, vagy bármi, ami legalább egy utas helyét elfoglalja. Itt a csomag egy, vagy több utasnak számít és nem időveszteség, mert bele van kalkulálva az útidőbe, viszont ez már más árkategóriát képez. Ebben az esetben az utas-árból 10-20% kedvezmény szokott lenni az ár.

Érdemes még odafigyelni, arra, hogy ki milyen kisbusszal jár-kel Magyarország – Svájc útvonalon, mert annak, aki egy magasított hosszított kisbusszal jár teljesen mindegy, ha egy-két vagy három bőröndnyi cuccot visz gyakran ugyan annyi vagy picivel több pénzért, mint más egy borítékot. Fordítva is igaz, ha valaki egy Mercedes Vianó, Renault Trafic, Opel Vivaro, normál változatával szállít, akkor neki nagyon nem mindegy a csomag mérete, mert az utasai csomagjait is nehezen tudja elvinni, így egy kisebb csomag is drágább lesz a helyhiány miatt.
Az ön utazásának kényelméről Svájc és Magyarország közt, oda-vissza, a Privattaxi.hu gondoskodik. Helyet a járatokra itt tudsz foglalni és az árakról meg idekattintva tudsz tájékozódni.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen ön az első!

Blog

Privattaxi